Trokut/

Trokut – centar za nove tehnologije i poduzetništvo se prostire na dvije etaže ukupne površine 2084m2.

U Trokutu se nalaze zasebni uredi i coworking prostor gdje će svatko moći odabrati svoje radno mjesto i postati dijelom poduzetničke zajednice.

Svi poduzetnici na raspolaganju imaju dvorane za sastanke, WiFi/LAN, 12 kabina za razgovore, FabLab, kutak za odmaranje, besplatni parking, a cijelo vrijeme imaju podršku osoblja Trokuta.

Trokut će na mjesečnoj razini organizirati networking prilike koje će uključivati meetupe, seminare, hackathone i slične prilike za razmjenu iskustava startupa. Coworking Trokuta je zajednica poduzetništva u srcu Šibeniku.

Trokut/

Trokut uključuje coworking prostor, konferencijske dvorane, edukacije i potporu poduzetnicima putem poduzetničkog inkubatora.
Coworking prvenstveno označava razmjenu iskustava samozaposlenih osoba ili osoba koji rade za druge tvrtke, radeći svi u istom prostoru. Zajednički rad može se smatrati i samo radom na vlastitim projektima i inovacijama u zajedničkom prostoru, dok se ideje i koncepti mogu razmjenjivati u pauzama.

Trokut će također održavati i konferencije sukladno uputama Stožera civilne zaštite, te će osigurati mogućnosti webinara i online održavanja konferencija.

Cilj Trokuta je pružati podršku poduzetnicima u svim fazama poslovanja. Od samog početka osnivanja tvrtke, do razvoja proizvoda i usluga, tijekom prvih koraka komercijalizacije, realizaciji projekata i inovacija i u svim ostalim koracima u kojima je potrebno osigurati podršku kako bi moglo biti konkurentno na tržištu. Poslovni inkubator je jedan od elemenata Trokuta koji je sveobuhvatan u svim aktivnostima koje će odvijati. Uključuje edukaciju i savjetovanje poduzetnika, promicanje poduzetničke kulture, razvijanje Šibenika kao poduzetničkog centra i zajednice poduzetništva.

COWORKING/

Coworking prostor je prepoznat po tome što predstavlja spontano okruženje za upoznavanje drugih poduzetnika iz sličnih zanimanja i omogućava lagani pristup za početak suradnje i razvijanje zajedničkih projekata.

U Trokutu se nalaze zasebni uredi i coworking prostor gdje će svatko moći odabrati svoje radno mjesto i postati dijelom poduzetničke zajednice. Na raspolaganju će imati dvorane za sastanke, WiFi/LAN, 12 kabina za razgovore, FabLab, kutak za odmaranje, besplatni parking, a cijelo vrijeme će imati podršku osoblja Trokuta.

EDUKACIJA/

U prostorima Trokuta će se održavati razne edukacije, seminari i radionice usmjerene prvenstveno na poduzetnike, startupe i freelancere. Radionice su podijeljene u dva osnovna područja gdje je jedno područje fokusirano na pitanja iz tehnologije., npr. blockchain, fintech, green technologies, machine learning, webdev, gaming … Drugi dio radionica će se fokusirati na pokretanje poslovanja, kako osigurati financiranje, pronalazak prvih klijenata, razvijanje prepoznatljivog brenda, agile management,…

Posebne radionice će se organizirati i za najmlađe entuzijaste STEM-a i IT-a kako bi im olakšali prvi korak u svijet tehnologija. Radionice će uključivati osnove elektronike, Arduina, robotike, programiranja prilagođeno dječjoj dobi.

PODUZETNIČKI INKUBATOR/

Trokut Inkubator jedan je od elemenata šibenskog StartUp Support sustava. Poduzetnici početnici, kao i postojeće tvrtke s novim poslovnim projektima, dobit će sljedeće usluge u Trokut Inkubatoru:

  • Vrhunsko opremljeni “coworking” prostor
  • Networking – povezivanje sa Startup projektima iz zemlje i svijeta, kao i mogućnost sastanka s potencijalnim investitorima
  • Vidljivost –  prisutnost u medijima i javnim događajima omogućit će poduzetnicima lak pristup mogućim partnerima, klijentima i investitorima.

Poduzetnički inkubator pruža mogućnost mikro, malim i srednjim poduzećima (MSP) da djeluju na jednom mjestu i dijele zajedničke prostore na nov i originalan način.

Želiš postati poduzetnik, nemaš prostor i opremu razvoj ideje ili samo želiš provesti radni odmor u Šibeniku .../

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Grada Šibenika.
Za više informacija posjetite internetske stranice: Strukturni fondovi ili Operativni program konkurentnost i kohezija.