Trokut/

Trokut – centar za nove tehnologije i poduzetništvo se prostire na dvije etaže ukupne površine 2084 metara četvornih te će biti najsuvremenije opremljen. U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo. Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika.

 

Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik d.o.o. i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe,  Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku,  Tehnička škola Šibenik,  Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

 

Ukupan iznos projekta je 27.722.245,10 kuna, od čega je Grad Šibenik ostvario 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije. Rok završetka projekta je ljeto 2018. godine.

 

Trokut želi privući i milenijalce iz regije iz svijeta. Milenijalaci su mladi u svojim dvadesetim i tridesetim godinama. Poslovni ljudi koji izlaze iz uobičajenog modela poslovanja, traže neke nove modele, avanture, okruženje u kojem će razvijati svoje poslove, ali pritom i uživati u lijepim stvarima života, kakve Grad Šibenik ima za ponuditi. Holiwork cilja milenijalce koji u ambijentu odmora žele graditi svoje proizvode ili firmu.

Program Trokut/

Programom „Trokut“, utvrđuju se svrha i ciljevi Programa, kategorija korisnika te mjere koje će pridonijeti pozitivnom poduzetničkom okruženju te osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području Grada Šibenika.

Program obuhvaća rješavanje problema suradnje između poduzetnika, institucija i civilnog društva. Programom se predlažu rješenja od same ideje za poduzetnički pothvat, rješavanja problema u kojem se poduzetnik nalazi do proširenja poslovanja. Razrađuju se aktivnosti i predlažu edukacije za  poduzetnički put.

Informiranje, Edukacija, Savjetovanje – poduzetniku se pruža konkretna pomoć i podrška za lakšu i jednostavniju realizaciju poduzetničke ideje ili rješavanje nastalih problema.

INFORMIRANJE/

Korak 1. – obuhvaća niz aktivnosti koje će pridonijeti motiviranju potencijalnih poduzetnika na otvaranje novih poduzeća. Informiranje obuhvaća organiziranje evenata, radionica, izradu web stranice. Informiranje je namijenjeno široj javnosti koja ima interese na temu poduzetništva.

EDUKACIJA/

Korak 2. –  Potaknuti poduzetnike na educiranje za osnivanje, razvoj postojećeg poduzeća, rješavanje problema. Cilj edukacija je pomoći poduzetnicima te profilirati njihove poslovne potencijale i pomoći im pri odabiru radionica koje odgovaraju njihovim potrebama.

SAVJETOVANJE/

Korak 3. –  što kvalitetnije usmjeriti poduzetnike.

Želiš postati poduzetnik, nemaš prostor i opremu razvoj ideje ili samo želiš provesti radni odmor u Šibeniku .../

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Grada Šibenika.
Za više informacija posjetite internetske stranice: Strukturni fondovi ili Operativni program konkurentnost i kohezija.