Trokut-interijer-2

Prezentacija Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut za koji je Grad Šibenik nedavno dobio 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije, održana je danas u prostorijama Urbanog centra u Šibeniku čime je projekt i službeno započeo.

– Trokut je mjesto na kojem će mladi kreativci razvijati svoje sposobnosti i mjesto koje će jamčiti bolju budućnost grada čija je administracija u zdanje tri godine uredila dva derutna prostora, ali polako se javila potreba za još jednim novim objektom. Stalno smo se vodili mišlju ‘kako živjeti u Šibeniku i raditi svjetske stvari’ – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta te najavio da će centar zaživjeti do ljeta 2020. godine.

Više o samom projektu kazala je zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Ivana Bujas Rupić .

– Vrijednost opreme zasnovane na novim tehnologijama iznosi dva milijuna kuna. U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo. Centar je sadržajima predviđen ‘milenijalcima’ i ‘generaciji y’, a radni ambijent razvijat će se po modelu Holliworka – kazala je.
Centar za nove tehnologije i poduzetništvo gradit će se na prostoru Mandaline između mjesnog groblja i zgrade Policijske uprave, prostirat će se na dvije etaže ukupne površine 2.084 kvadrata te će biti najsuvremenije opremljen preko dva milijuna kuna vrijednom opremom.

Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika. U sklopu projekta, uredit će se okoliš i pristupna cesta.

Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik i Poduzetnički inkubator ZIP sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku, Tehnička škola Šibenik, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Ukupan iznos projekta je 27.722.245,10 kuna, od čega je Grad Šibenik ostvario 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije.

Rok završetka projekta je ljeto 2018. godine.