blog3

Grad Šibenik provodi postupak javne nabave računalne i tehničke opreme, uređaja i informatičkih programa Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut.
Procijenjena vrijednost javne nabave, koja je objavljena i u službenom listu Europske unije, iznosi 1.822.454 kune bez PDV-a, a datum javnog otvaranja ponuda je 14. srpnja 2020. godine u 13 sati.
Za Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut nabavlja se visoko sofisticirana računalna oprema, odnosno računala, prijenosna računala, tableti, 3D printer, 3D skener, gadgeti kao što su dronovi, pametni satovi, roboti, naočale virtualne i proširene stvarnosti, razni računalni programi i programi za obradu podataka, videokonferencijska oprema, pametne ploče, računalo za slabovidne osobe i ostalo.
Inače, Grad Šibenik od jeseni pokreće Centar za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut koji uključuje usluge uredskog prostora, coworking prostora, edukativnog i konferencijskog dijela, kao i usluge inkubatora.
Centar za poduzetništvo i nove tehnologije ”Trokut” projekt je za koji je Grad Šibenik osigurao 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Europske unije „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” te ostatak financirao vlastitim sredstvima. Riječ je o novom poduzetničkom sjecištu grada Šibenika na dvije tisuće kvadratnih metara, namijenjenom prvenstveno malim i mikro poduzetnicima u IT industriji, kao i edukaciji svih dobnih skupinama informatičkim vještinama.