gradjevinski_radovi2

Cilj centra Trokut je omogućiti prostor za rad mladim poduzetnicima iz IT sektora koji će u konačnici stvarati pozitivnu poslovnu klimu i otvarati nova radna mjesta u Šibeniku

U manje od tri godine Grad Šibenik, uz pomoć bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Europske unije „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, privodi kraju gradnju najmodernijega poslovnog inkubatora na ovim prostorima. Centar za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut od jeseni će poduzetnicima na više od 2 000 metara četvornih ponuditi 28 funkcionalnih, suvremeno opremljenih jedinica, fleksibilne prostore, Fab lab radionicu, urede, kabine i mnoge druge popratne sadržaje.

Čelni ljudi Grada u Trokut žele privući mlade poduzetnike IT provenijencije, koji tek razvijaju svoju poslovnu priču, te im ustupiti na korištenje prostor uz minimalnu naknadu, kako bi jednom ti isti poduzetnici stvorili pozitivnu poslovnu klimu otvarajući nova radna mjesta u gradu Šibeniku.

„IT tehnologija najbrže je rastuća tehnologija u svijetu. U tom pogledu Trokut nam otvara mogućnosti za podizanje inovativnosti u Šibeniku te daje prostor i priliku svima koji žele početi razvijati privatni biznis, a nemaju otkud krenuti u realizaciju zbog nedostatka prostora i novca. Grad će im to omogućiti, dati im opremljen prostor i najpovoljnije uvjete. Dakle, nije interes Grada zaraditi, nego europskim novcem omogućiti mladim ljudima da startaju. Oni će nama dati svoje znanje i ambiciju, a mi ćemo njima omogućiti prostor i vrijeme za realizaciju projekta. U konačnici, naš je cilj da ti poduzetnici postanu samoodrživi kako za sebe, tako i za svoje zaposlenike“, izjavio je za Šibenski portal gradonačelnik Željko Burić.

Usporedo sa završetkom građevinskih radova na Trokutu, uređuju se i okoliš i pristupna cesta, a nakon toga slijedi opremanje Centra. Primopredaja Trokuta zakazana je za početak ljeta, a prvim stanarima nadamo se već od jeseni.