radovi2

Projekt Trokut bliži se kraju realizacije građevinskih radova, a u tijeku je i opremanje prostora namještajem vrijednim 785.197,00 kuna bez PDV-a koje će biti provedeno do 3. srpnja 2020. godine.

Zamjenica voditelja projekta Maja Čeko kazala je kako će se uskoro pokrenuti postupak javne nabave za visoko sofisticiranu računalnu i informatičku opremu za Centar Trokut procijenjene vrijednosti 1.822.454,00 kuna.

– Budućim korisnicima bit će na raspolaganju ukupno 28 funkcionalnih jedinica s osiguranim uvjetima za optimizaciju rada, a između ostalog, imat će na raspolaganju urede, sobu za sastanke, kao i prostore za održavanje konferencija, seminara i slično. Korisnici će moći koristiti i Fab lab radionicu, kao i svu računalnu i informatičku oprema koja će biti nabavljena. U to spadaju 3D printeri, 3D skeneri, naočale proširene stvarnosti, razna testna oprema i računali programi – rekla je Maja Čeko.

Krajem ovog tjedna bit će objavljen Poziv za iskaz interesa za zakup poslovnog prostora u Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut na koji će se moći javiti zainteresirani poduzetnici, pretežito iz IT sektora.

Istovremeno su počeli i radovi uređenja pristupne prometnice do Centra Trokut duljine 264 metra, a rok za njezin dovršetak je mjesec dana.

Rekonstrukcija dijela ceste u Mandalini, koja vodi od Ulice Velimira Škorpika do dijela iznad sjedišta Policijske uprave šibensko-kninske i koja se nastavlja na nedavno obnovljenu prometnicu, vrijedna je 1.103.145,00 kuna, a izvođač je TEC GRADNJA d.o.o.

Inače, Centar za poduzetništvo i nove tehnologije ”Trokut” projekt je za koji je Grad Šibenik osigurao 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Europske unije „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” te ostatak financirao vlastitim sredstvima. Riječ je o novom poduzetničkom sjecištu grada Šibenika na dvije tisuće kvadratnih metara, namijenjenom prvenstveno malim i mikro poduzetnicima u IT industriji, kao i edukaciji svih dobnih skupinama informatičkim vještinama.