Hackathon “City Hack” organizira Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik d.o.o. u suradnji s Gradom Šibenikom u sklopu projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika“ s ciljem poticanja i razvoja suradnje s mladim talentima u razvoju novih rješenja u sektoru IT-a. Hackathon će se održati u Centru Trokut u Šibeniku, Velimira Škorpika 7/a, 22000 Šibenik  u trajanju od 24h, odnosno u razdoblju od:

03. prosinca 2021. s početkom u 13 sati  do 04. prosinca 2021.g. do 13 sati, koje je vrijeme u kojem će trajati natjecanje timova.

Otvorenje natjecanja predviđeno je s početkom u 12 sati te će se u sat vremena od strane organizatora pozdraviti svi natjecatelji s davanjem zadnjih,  kratkih uputa o sadržaju naredna 24 sata i pravilima natjecanja.

Hackathon je maratonsko natjecanje u kojem timovi rade na inovativnim IT, odnosno digitalnim rješenjima prema zadanoj i odabranoj temi, bilo to u obliku mobilnih aplikacija/web stranica ili u obliku razvoja koncepta ideje. Hackathon traje 24 sata i namijenjen je natjecateljima u dobi od minimalno 16 navršenih godina.

Sudionici moraju  koristiti digitalna rješenja i nove tehnologije za rješavanje određenog problema.

 

Plan programa:

        03.12.2021 –  13:00 h:      početak Hackathon-a „City Hack“
        04.12.2021 –  13:00 h:      kraj Hackathon-a „City Hack“
                              14:00 h:      demonstracija rješenja timova u trajanju  od 10 minuta i  ocjenjivanje  od strane  stručnog žirija
                              15:30 h:      proglašenje pobjednika

 

Sudionici moraju razviti i predstaviti rješenja koja su usredotočena na ključna područja:

 • Poboljšati praćenje prometnih uvjeta i trendova
 • Poboljšati sigurnost na cesti
 • Osigurati pametan i učinkovit transportni sustav
 • Dati prioritet kretanju ljudi i robe

 

Trokut imenuje Stručni žiri za odabir najboljeg tima. Svi sudionici će Stručnom žiriju predstaviti svoja rješenja nakon čega će se izabrati pobjednik.

Izbor pobjednika Stručni žiri će provesti temeljem sljedećih kriterija i bodovima od 1 do 25:

 1.    Inovativnost – max.25 bodova
 2.    Strateško razmišljanje – max.25 bodova
 3.    Praktična provedba – max.25 bodova
 4.    Prezentacija – max.25 bodova

 

Nagrade se dodjeljuju na sljedeći način:

 • Tim hackathona čije rješenje osvoji prvo mjesto (najviše bodova od strane Stručnog žirija), osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 10.000,00 kn.
 • Tim Hackathona čije rješenje osvoji drugo mjesto (drugoplasirani po broju bodova) osvojit će nagradu u iznosu od 5.000,00kn
 • Tim Hackathona čije rješenje osvoji treće mjesto (trećeplasirani po broju bodova) osvojit će nagradu u iznosu od 3.000,00kn.

 

* Hrana, piće, kutke za odmor, mentorstva i sve ostalo što vam bude potrebno ovih 24 sata – pokrivat će Trokut.

 

Svi detalji kao i uvjeti za prijavu nalaze se na sljedećim  linkovima:

Javni-poziv-za-sudjelovanje-u-Hackathonu

Pravilnik “City Hack” HACKATHON

Privola-roditelja-za-prijavu-na-Hackathon

Za više informacija pošaljite mail na edu@trokut.eu ili nazovite  022 500 200.

Potvrdom prijave na Hackathon „City Hack“ , dajete privolu za korištenje Vaših osobnih podataka u svrhu objava na web stranicama i društvenim mrežama organizatora te promotivnim materijalima koji su isključivo vezani za navedeni događaj, kao i objave fotografija koje će nastati tijekom trajanja natjecanja Hackathon „City Hack“, u svrhu promicanja vidljivosti istog i popularizacije ovakvih i sličnih događaja.

Projekt „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom prijevozu“ provodi poduzeće Gradski parking d.o.o. u suradnji  s Gradom Šibenikom kao partnerom. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.347.734,78 HRK, od kojih se 73.786.670,83 HRK planira sufinancirati iz Kohezijskog fonda, a 13.021.177,22 HRK iz sredstava korisnika.