Poduzetnički inkubator

Trokut pokreće Poduzetnički inkubator u području IT-a, kojem je cilj osposobiti male i srednje poduzetnike na širem području Grada Šibenika kako bi bili konkurentni na domaćem i stranom tržištu. Kako bi i u tomu uspjeli cilj nam je da svaki poduzetnik prođe kroz ciklus od 6 modula.

Svaki modul traje tjedan dana tijekom kojih se s poduzetnicima radi „deep-dive“ u samu  tematiku, a na tjednoj razini se dodatno unaprjeđuju prezentacijske vještine polaznika poduzetničkog inkubatora.  Za vrijeme trajanja inkubatora svi polaznici će imati pristup mentorima koji će s njima raditi i  usmjeravati njihov razvoj.

Prijave su otvorene do 31.03.2021., dok ukupni osigurani iznos nagrada za najbolje poduzetničke inovacije u sklopu ovog Programa iznosi 100.000,00 kuna.

 

Svi detalji kao i uvjeti za prijavu nalaze se u Javnom natječaju i u Pravilniku Poduzetničkog inkubatora Trokut Šibenik na sljedećim  linkovima:

Javni natječaj Poduzetničkog inkubatora

Pravilnik Poduzetničkog inkubatoraTrokut Šibenik

Tekst Izjave i Obrazac pretprijave

Izmjenjena verzija Javnog natječaja, Pravilnika Poduzetničkog inkubatora i Tekst Izjave i Obrazac pretprijave:

Izmjena_Javni natječaj Poduzetničkog inkubatora

Izmjena_Pravilnik Poduzetničkog inkubatora Trokut Šibenik

Izmjena_Tekst Izjave i Obrazac pretprijave

 

Presjek modula poduzetničkog inkubatora je sljedeći:

Inspirational day

Za vrijeme inspiracijskog dana polaznicima će se prezentirati program poduzetničkog inkubatora, predstavit će se predavači kao i mentori. Tijekom uvodnog predavanja prolazit će se sa polaznicima što to znači biti poduzetnik, koji je „mindset“ potreban za uspjeh i kako znati da li je njihov proizvod ono što je potrebno tržištu. Inspirational day se održava 13.04.2021.

Business model

Tijekom prvog tjedna predavanja, polaznici će naučiti na koji način napraviti poslovni model te kako planirati razvoj proizvoda i tvrtke. Upoznat će se sa različitom metrikom koju je svaki poduzetnik obvezan pratiti, kako upravljati projektima te će izraditi trogodišnji plan uz korištenje tehnike „growth hacking-a“. Business model tjedan se održava od 19. do 23.04.2021.

Product week

Prvi korak prema postajanju poduzetnika je razvoj proizvoda. Kako bi proizvod bio adekvatan tržištu od samog početka, ovaj tjedan je posvećen samom razvoju i  dizajnu proizvoda. Cilj je  razviti proizvod koji je adekvatan potrebama tržišta, koji je dizajnom privlačan krajnjem korisniku i kako bi naučili osnove responzivnosti u digitalnom okruženju. Product week jedan se održava od 26. do 30.04.2021.

Money, money, money week

Svakom poduzetniku je potrebno osnovno znanje o RDG-u, bilancama, porezima i koji pravni subjekt otvoriti (obrt, paušalni obrt, d.o.o., j.d.o.o., ugovor o djelu, …). Tijekom ovog tjedna svaki polaznici će naučiti osnove financija, likvidnosti i kako komunicirati sa svojim računovođom. Money week sen održava od 03. do 07.05.2021.

Market week

U četvrtom tjednu predavanja, polaznici prolaze kroz sva osnovna znanja koja su im potrebna kako bi identificirali  svoje tržište, prepoznali svoje konkurente, kako promijeniti svoj način razmišljanja i proširiti svoje tržište na globalnu razinu. Tijekom ovog tjedna također će prolaziti kroz razne „go-to-market“ strategije, kako odabrati svoju nišu i da li je uopće potrebno se širiti van državnih granica sa svojim proizvodom. Market week tjedan se održava od 10. do 14.05.2021.

There is no „I“ in team

Koje su vrijednosti tvrtke koju poduzetnik pokreće i kako iz toga saznati koga zaposliti. Zašto je važno upravljati timom i s njima blisko surađivati u svakom koraku; su  samo neke od teme koje će pokriti u ovom tjednu. Posvetit će se posebna pozornost na „feedback-u“ i zašto je važan te kako osigurati dobar „leadership“  i koji utjecaj to ima na samo poslovanje. Ovaj model se održava u tjednu 17. – 21.05.2021.

Investment ready

U zadnjem tjednu polaznici će naučiti na koji način osigurati različite izvore financiranja, te će direktno s investitorima naučiti što  investitori očekuju, kako pripremiti dobar  „pitching“ i što investitori žele da startupi znaju. Osim investitora, proći će se mogućnosti financiranja iz EU fondova, raznih VC-eva i business angelsa. Investment ready tjedan se održava od 24. do 28.05.2021.

Demo day

Demo day je zadnji dan poduzetničkog inkubatora gdje svi polazici predstavljanju svoje proizvoda na način na koji su naučili za vrijeme poduzetničkog inkubatora. Demo day je otvoren za javnost i medije, te će žiri odabrati najbolje poduzetničke ideje te će im se dodijeliti adekvatne nagrade. Nagrade će uključivati financijski stimulus, kao i mogućnost korištenje coworking prostora u Trokutu, te kontinuirano usmjeravanje od mentora Poduzetničkog inkubatora. Demo day je predviđen za 31.05.2021.

Za više informacija možete poslati mail na info@trokut.eu ili ispunite kontakt formu