shutterstock_722984446

Web stranica svojevrsna je oglasna ploča koja predstavlja vaš biznis praktički 24 sata dnevno. I to je već samo po sebi dovoljan razlog zašto svaki ozbiljan poduzetnik ne bi smio zanemarivati svoju službenu web lokaciju. Nažalost, mnogi još uvijek pogrešno misle kako je kreiranjem i postavljanjem web stranice cijela priča više-manje gotova te kako se tu više nema što raditi. Takav ignorantski pristup, međutim, u konačnici može imati uistinu veliku cijenu. Ako se na vašoj stranici ništa znatnije nije događalo već dvije-tri godine, krajnje je vrijeme da što prije napravite nešto po tom pitanju, a evo i nekoliko ključnih razloga zašto!

Moderan dizajn i dobar UX znače zadovoljne korisnike

Moderno dizajnirana web stranica s intuitivnom navigacijom šalje poruku o ozbiljnoj tvrtki s autoritetom u svom području poslovanja. Samim time snažno se povećava vjerojatnost kako će vas netko od posjetitelja weba kontaktirati i u konačnici se pretvoriti u kupca ili korisnika usluge. S druge strane, zastarjeli i nepregledan dizajn te loše korisničko iskustvo (UX) ostavljaju dojam neprofesionalnosti i odbijaju korisnike, čak i ako je sam sadržaj kvalitetan i zanimljiv. Pri (re)dizajnu poslovne web stranice potrebno je voditi računa i o tome da su sve ključne informacije (kontakti, opisi proizvoda i usluga…) jasno istaknute i nadohvat klika, odnosno posjetitelj ne bi smio predugo “razmišljati” o tome kako pronaći ono što ga zanima.

Novi sadržaj privlači više prometa

Dobar dizajn privlači pozornost, ali dobar sadržaj zadržava posjetitelja stranice – i potiče ga da se vrati na nju. Ažurna blog rubrika svakako će “razbiti” statičnost sadržaja na poslovnoj web stranici, a nije naodmet niti povremeno osvježiti vizuale i fotografije koji komuniciraju proizvode, usluge, ali i aktivnosti same tvrtke (npr. sudjelovanja na sajmovima, konferencijama itd.). Redovito produciranje novog sadržaja također može osigurati bolji SEO rang, odnosno bolju poziciju na internetskim tražilicama te posljedično veći promet na stranici.

Tehnologija se mijenja iz dana u dan

U digitalnome svijetu “stalna samo mijenja jest” i ono što je vrijedilo prije godinu-dvije, danas se već može činiti kao davna prošlost. Stranica vam se sporo učitava? Riješite taj problem što prije jer su internetski korisnici danas nestrpljivi i sekunda više ponekad je – previše. Još uvijek nemate responzivnu stranicu? U današnje vrijeme to je već golem propust jer većina korisnika pristupa internetu putem mobilnih uređaja i očekuje da se stranice prilagođavaju svim veličinama ekrana. Naravno, kako biste pratili sve promjene u tehnologiji i web standardima, vrlo vjerojatno će vam trebati pomoć stručne osobe ili specijalizirane tvrtke.

Sigurnost treba biti prioritet

Vjerujemo kako ne treba previše naglašavati važnost internetske sigurnosti, pogotovo u vrijeme kada su hakerski napadi, nažalost, češće pravilo nego iznimka. Redovito ažuriranje softvera web lokacije i CMS platforme jedan je od ključnih preduvjeta sigurnosti, a svakako provjerite kako vaša hosting tvrtka vodi računa o sigurnosti i kakva je njezina praksa glede zaštite i održavanja stranice.