shutterstock_403943932

Bez pametnog telefona i aplikacija danas je praktički nemoguće zamisliti svakodnevni poslovni život, ali i onaj izvan ureda. Koju aplikaciju odabrati za organizaciju obveza i zadataka? Koje je rješenje najbolje za spremanje bilješki i komunikaciju sa suradnicima? Rješavamo vas dilema i donosimo izbor korisnih aplikacija koje se moraju naći na mobitelu svakog poduzetnika!

Dropbox

Dropbox je provjereno i nadaleko poznato rješenje za sinkronizaciju datoteka između više uređaja (računalo, pametni telefon, tablet…), odnosno njihovo čuvanje “u oblaku”. U besplatnoj verziji dolazi s 2 gigabajta dostupnog prostora za pohranjivanje, što je dovoljno za početak, ali poslije će vam vjerojatno trebati nadogradnja. Uz pomoć Dropboxa, važne dokumente uvijek ćete imati pri ruci, a dobro će vam poslužiti i za njihov backup.

Android
iOS

Evernote

Zaboravite na ispisane papiriće i razbacane bilješke po stolu! Uz Evernote, poslovni će vam život biti znatno organiziraniji, a važne bilješke nadohvat ruke. Osim što je idealan za čuvanje bilješki, izradu lista zadataka, spremanja screenshotova i ostalog sadržaja, Evernote nudi i više drugih naprednih opcija koje ćete zasigurno uživati otkrivati.

Android
iOS

Google Calendar

Zahvaljujući Google Calendaru, niti jedan sastanak ili važan datum više nećete zaboraviti! Jednostavna i korisna aplikacija iz radionice internetskoga giganta redovito će vas podsjetiti na rokove i nadolazeće poslovne obveze, a važne događaje iz vašeg Gmail računa automatski će dodavati u kalendar. Naravno, aplikacija će dobro poslužiti i za organizaciju života izvan ureda.

Android
iOS

Wunderlist

Svakodnevne obveze najbolje je organizirati pomoću “to-do” lista, a Wunderlist je jedno od najboljih rješenja u tu svrhu. Osim što će vam popis svih zadataka biti uvijek pri ruci, svoje liste možete kolaborativno dijeliti i s kolegama, odnosno suradnicima. Naravno, tu je i obvezna opcija podsjetnika koja će vas na vrijeme obavijestiti kada se približavaju rokovi za izvršenje važnih zadataka.

Android
iOS

Slack

Slack je kolaborativni servis koji će vam uvelike olakšati (i ubrzati) komunikaciju s kolegama, klijentima i partnerima. Unutar konverzacije moguće je dijeliti datoteke različitih formata i tagirati sudionike razgovora, a integrirana je i opcija slanja privatnih poruka. Među prednostima aplikacije svakako treba izdvojiti učinkovit sustav pretrage prijašnjih konverzacija te široke mogućnosti integracije s ostalim servisima i alatima, poput Dropboxa ili Google Drivea.

Android
iOS