shutterstock_197492777

Koristan savjet, pravodobna informacija, ali i dobra inspiracija imaju neizmjernu vrijednost, pogotovo u poduzetničkoj svakodnevici u kojoj je bitno pratiti trendove, novosti i kretanja u svijetu biznisa. Nepresušno vrelo vrijednog sadržaja čine razni blogovi koji donose iskustva, mišljenja i savjete renomiranih poduzetnika i stručnjaka. Međutim, otkud početi? Koje autore čitati? Donosimo vam mali izbor poduzetničkih i poslovnih blogova koje svakako vrijedi spremiti u “bookmarkse” ili pratiti na društvenim mrežama te redovito čitati!

Close.io

Želite saznati više o uspješnim prodajnim tehnikama? Naučiti kako složiti dobar prodajni e-mail ili kako nastupiti pri kontaktiranju potencijalnih kupaca? Odgovore donosi blog tvrtke Close.io koji pokriva uglavnom prodajnu tematiku te donosi velik izbor tutorijala, tips&tricks tekstova, studija slučajeva i video-savjeta. Pravi mali portal za sve one koji žele podići prodaju na sasvim novu razinu!

Hack the Entrepreneur

Kao što mu i ime sugerira, blog Hack the Entrepreneur donosi korisne ideje za “hakiranje” poslovne svakodnevice i rješavanje raznih poduzetničkih izazova. Trikovi za produktivnost, savjeti za održavanje web stranica, marketinški vodiči, prijedlozi stručne literature… samo su dio sadržaja bloga iza kojeg stoji konzultant i autor Jonny Nastor.

Lifestyle Entrepreneur Blog

Jesse Krieger još je jedan popularni autor poduzetničke literature, a zanimljive tekstove objavljuje i na svom blogu Lifestyle Entrepreneur. Ovdje ćete pronaći studije slučajeva, osobna iskustva autora, savjete za menadžere, ali i nekoliko tekstova koji bi mogli biti zanimljivi onima koji se žele zaputiti u avanturu zvanu – pisanje i izdavanje knjige.

Octane Blog

Octane Blog dio je online platforme Entrepreneurs’ Organization, a riječ je o uistinu bogatom izvoru zanimljivih i edukativnih tekstova za sve one koji se bave poslovnim i poduzetničkim aktivnostima. Od autentičnih iskustava biznismena do financijskih savjeta, Octane je odredište na kojemu ćete se zasigurno dulje zadržati, a svakako je pohvalno što se sadržaj ažurira nekoliko puta tjedno.

Seth’s Blog

Njega definitivno ne treba posebno predstavljati. Seth Godin poznati je marketinški guru i nekadašnji dot.com poduzetnik te autor 18 knjiga, među kojima su svakako najpoznatije „Plemena“ i „Plava krava“. Godinov blog specifičan je po kratkim i brzopoteznim tekstovima koji pružaju fascinantan uvid u njegove stavove i razmišljanja o poslovno-marketinškim temama, ali i modernoj kulturi te društvu općenito. Idealno za svakodnevnu inspiraciju.