shutterstock_453625138

Bez obzira na to jeste li već dugo u poduzetničkim vodama ili tek činite prve korake prema uspjehu, uvijek vrijedi zaviriti u dobru knjigu sa savjetima iz poslovnog svijeta te iskustvima poznatih stručnjaka i biznismena. Knjiga na temu prodaje, menadžmenta, marketinga i općenito biznisa postoji “mali milijun”, a mi izdvajamo pet naslova, dostupnih i u hrvatskom prijevodu, kojima možete početi svoj popis za čitanje.

Jeffrey Gitomer: Mala crvena knjiga prodaje

Jeffrey Gitomer ugledni je autor, predavač i poslovni trener, a Mala crvena knjiga prodaje jedan je od njegovih najpoznatijih bestselera. Knjiga donosi “12 i pol načela” za ostvarenje vrhunske prodaje te obiluje slikovitim primjerima i praktičnim savjetima koji će vam na zanimljiv i razumljiv način približiti prodajnu filozofiju.

Loren B. Belker i Gary S. Topchik: Menadžer početnik

Kao što joj i naslov sugerira, knjiga Menadžer početnik namijenjena je ponajviše onima koji rade svoje prve korake u svijetu biznisa i poduzetništva, a, među ostalim, otkrit će vam kako ojačati samopouzdanje, organizirati svoje vrijeme, upravljati zaposlenicima, savladati stres i razviti motivaciju. Svakako vrijedi prolistati i ako već dulje vrijeme plivate poslovnim vodama.

David A. Vise i Mark Malseed: Priča o Googleu

Priča o jednoj od najpoznatijih i najuspješnijih tehnoloških kompanija današnjice svakako će biti zanimljivo i inspirativno štivo za svakoga tko se bavi poduzetničkim aktivnostima. U knjizi ćete saznati kako je kompanija Sergeja Brina i Larryja Pagea krenula putem strelovitog uspona te otkriti više o poslovnoj umješnosti koja stoji iza internetskog diva koji je preko noći promijenio svijet.

Seth Godin: Plava krava

Bestseler Setha Godina donosi mnoge korisne savjete marketinškim stručnjacima, poduzetnicima i menadžerima o tome kako se istaknuti na prezasićenom tržištu te ponuditi nešto novo i osobito što će privući pozornost suvremenog potrošača. Svakako potražite i druge naslove ovog kultnog autora koji danas slovi kao jedan od najpoznatijih gurua liderstva i marketinga.

Malcolm Gladwell: Točka preokreta

Kako male stvari mogu rezultirati velikim promjenama? Zašto se neke ideje, proizvodi, poruke i trendovi šire poput virusa? Koji su tipovi ljudi presudni za širenje takvih društvenih “epidemija”? Odgovore na ta i još mnoga druga zanimljiva pitanja donosi hit-knjiga Malcolma Gladwella, koja je prodana u čak više od 2 milijuna primjeraka.