shutterstock_479696332

Možda ste u posljednje vrijeme čuli kako stranice gube na važnosti zbog popularnosti društvenih mreža, ali tko god to tvrdi – jednostavno griješi! Web stranica je i dalje točka od koje sve počinje i na koju želite dovesti svoje kupce i klijente te ujedno online prostor na kojemu vi imate punu kontrolu. Međutim, web stranice “ne padaju s neba” pa je za kvalitetno rješenje potrebno dobro isplanirati ciljeve, strukturu i sadržaj, kako bi se u konačnici posjetitelji zadržali na vašem web odredištu dulje od nekoliko sekundi. Donosimo popis ključnih stvari o kojima morate razmišljati pri planiranju i izradi web stranice.

Domena i hosting

Na samome početku potrebno je odabrati prepoznatljivu (i dostupnu) domenu čiji će naziv biti vezan uz brend, proizvod, uslugu ili ime same tvrtke, ovisno o sadržajnom fokusu stranice. Također, važna stavka je i odabir hosting servisa na koji će stranica biti postavljena, kao i tvrtke, odnosno agencije koja će dizajnirati i izraditi stranicu. Taj posao svakako prepustite profesionalcima!

CMS sustav

U početnim koracima bitan je i odabir adekvatne “backend” platforme za upravljanje sadržajem (CMS), što ovisi o sadržajnim zahtjevima budućeg online odredišta. Primjerice, WordPress je pogodan za manje, informativne web stranice koje se temelje na tekstovima i slikama, dok je pak Drupal prikladan za veće i kompleksnije online sustave te baze podataka. Naravno, sve ovisi o ciljevima koje želite postići stranicom – primjerice, hoće li ona samo pružati osnovne informacije o tvrtki i njezinoj djelatnosti ili nuditi korisnicima i kompleksnije mogućnosti, npr. narudžbu i kupnju putem interneta.

Definiranje sadržaja

U osnovi, svaka poslovna stranica trebala bi imati bazne segmente: “homepage”, rubriku s opisima proizvoda i usluge; rubriku “o nama” koja približava ciljeve, misiju i djelatnosti kompanije (nije naodmet predstaviti ni zaposlenike!) te obveznu kontakt-formu. Međutim, u vrijeme kada je borba za digitalnu pozornost velika i izazovna, potrebno je pružiti posjetiteljima nešto više što će ih zadržati na stranici i uliti im povjerenje u vašu stručnost i kvalitetu. To ponajprije možete postići zanimljivim i redovito ažuriranim sadržajem u obliku bloga, ali i studijama slučajeva u kojima ćete predstaviti svoje ključne projekte i poslove te dodatno komunicirati svoju ekspertizu i profesionalnost.

Struktura i navigacija

Struktura stranice pokazuje kako će sadržaj biti organiziran te kakav je međuodnos između rubrika i podstranica. Pri planiranju stranice veoma je važan i faktor navigacije i korisničkog iskustva (UX), što u prijevodu znači: stranica mora biti posložena tako da je posjetitelju odmah jasno gdje će pronaći informacije koje ga zanimaju te da do njih može doći u što manje klikova. Sigurno ne želite da se vaš potencijalni kupac “gubi” po stranici dok pokušava pronaći gdje može pročitati više o vašim proizvodima i uslugama. Ako u tri klika ne dobije informaciju koja mu je bitna, vjerojatno će napustiti vašu stranicu s namjerom da se na nju više i ne vraća.

Dizajn stranice

Nakon određivanja strukture i wireframea (skice elemenata na web stranici), slijedi dizajn i razvoj, koji ćete raditi u suradnji s profesionalnim dizajnerima i developerima, pri čemu je potrebno voditi se zlatnim pravilom: neka sve bude jednostavno, pregledno i minimalističkog izgleda. Vremena u kojima su stranice bile prenatrpane raznoraznim dinamičnim elementima odavno su prošla, a ono što vam sada treba je online odredište jasne navigacije i brzog učitavanja. Također, s obzirom na to da svi danas surfaju na mobilnim uređajima, moderna stranica mora biti i responzivna, odnosno prilagođena prikazu na svim veličinama ekrana.

Analitika

Jednom kada je stranica gotova, to ne znači i da je sav posao završen. Sigurno će vas zanimati tko su vaši posjetitelji, odakle dolaze, koliko se zadržavaju na stranici i još mnogo podataka na temelju kojih možete planirati daljnje sadržajne i marketinške aktivnosti. Tu na scenu stupaju razni analitički alati poput svemogućega Google Analyticsa koji će vam detaljno približiti vaše korisnike, ali i otkriti što bi na stranici trebalo mijenjati, odnosno što ne funkcionira najbolje. U konačnici, redovito praćenje analitičkih podataka i prilagođavanje u skladu s pokazateljima može vam osigurati postizanje konačnog cilja – izgradnju pouzdanog brenda i stvaranje baze kupaca koji vam vjeruju.