shutterstock_738282538

Svi dobro znamo kako je vođenje bilo kakvog biznisa danas nezamislivo bez svakodnevnog korištenja mobitela, odnosno pametnog telefona. No, je li vaš najvažniji gadget uistinu spreman za posao? Donosimo vam nekoliko savjeta o tome kako svog mobilnog ljubimca najbolje pripremiti i optimizirati za svakodnevne poslovne i poduzetničke izazove!

Aplikacije, aplikacije, aplikacije

Postoji golem broj mobilnih aplikacija koje vam mogu olakšati svakodnevne poslovne aktivnosti i zadatke, a neke od osnovnih već smo vam predstavili u jednom od naših tekstova. Pretražite mobilne trgovine, pročitajte recenzije i napunite svoj pametni telefon aplikacijama koje će vam uštedjeti vrijeme, organizirati obveze i ubrzati komunikaciju s kolegama i partnerima. Dodatno, svakako instalirajte i službenu aplikaciju svoje banke kako biste mogli putem mobilnog bankarstva bilo kad i bilo gdje provjeravati stanje na računu, naloge i transakcije te obavljati plaćanja.

E-mail u pokretu

Odavno je prošlo vrijeme kada smo elektroničku poštu provjeravali tek kad bismo došli na posao i sjeli za računalo. Od svakog ozbiljnog “poslovnjaka” danas se očekuje da ima pristup svom službenom e-mailu i kada se nalazi izvan ureda. Naravno, to ne znači da je na sve poruke potrebno hitno odgovoriti, ali veoma je važno biti u tijeku sa svime što tijekom dana dolazi u vaš službeni inbox, pogotovo ako većinu komunikacije s kolegama i klijentima obavljate e-mailom. Povezivanje e-maila s mobitelom ne bi trebao biti nikakav problem; pametni telefoni uobičajeno dolaze sa zadanim rješenjima pomoću kojih možete postaviti svoj korisnički račun u samo nekoliko koraka.

Uredite kontakte

Bez sumnje, popis kontakata u mnogim telefonima tijekom vremena pretvara se u kaotičnu i neorganiziranu masu brojki i slova. Ipak, vi možete bolje! Grupirajte svoje kontakte na poslovne i privatne, izbrišite one koji više nisu važeći, provjerite imate li dupliciranih brojeva te spremajte kontakte pod punim imenom i prezimenom, odnosno izbjegavajte nadimke, kratice i inicijale. U bržem uređivanju i optimiziranju kontakata mogu vam pomoći i razne aplikacije, kao što su npr. Contacts Optimizer ili Groups. Dobro posložen mobilni adresar garantirano će vam uštedjeti i vrijeme i živce!

Govorna pošta

Govorna pošta možda vam i nije toliko nužna u privatne svrhe, ali nije naodmet koristiti je za posao. Usluga govorne pošte zabilježit će pozive koje ste primili dok je vaš mobitel bio isključen ili ste iz bilo kojeg razloga bili nedostupni, a obavijest o pozivima i eventualnim porukama pozivatelja stići će vam SMS porukom. Uslugu možete jednostavno aktivirati kod svog telekom operatera. Nemojte dopustiti da propušteni pozivi znače propuštenu poslovnu priliku!

Dodatna oprema

Kako je mobitel prijeko potreban za vaše poslovanje, potrebno je i pobrinuti se da što dulje ostane “u jednom komadu”. Kaljeno staklo, zaštitne maske ili torbice produljit će vijek trajanja uređaja i spasiti u ga u slučaju ispadanja i sličnih nezgoda. Ako često idete na dulja poslovna putovanja, prijenosni punjač obvezan je dodatak vašoj opremi koji će vas poštedjeti muke u slučajevima kada je baterija na izmaku snaga. Svakako nabavite i prijenosni stalak, odnosno držač mobitela za automobil, pogotovo ako planirate koristiti GPS navigaciju na svome uređaju.

Leave Comment

Your email address will not be published.