zaposljavanje

Ova četiri savjeta za zapošljavanje za male tvrtke pomoći će vam da pronađete i zaposlite prave ljude za svoju tvrtku. Naučite kako poboljšati strategiju zapošljavanja i brže i lakše postići bolje rezultate zapošljavanja!

#1 Planirajte strategiju zapošljavanja

Zapošljavanje je složen proces i poželjno ga je pojednostaviti. Međutim, to za mnoge male tvrtke obično nije pristupačno, što može dovesti do frustracija, ali zapošljavanje se može olakšati učinkovitom strategijom. Trebali biste uzeti u obzir koji su vam poslovni prioriteti, odnosno koje novo osoblje trebate. Također, zaposlite ljude s vještinama koje će nadopuniti vaš tim, ali ostanite unutar svog budžeta. Zapitajte se trebate li svježi talent ili iskusnu osobu, što je vrlo teška odluka u modernom poslovanju.

#2 Proširite vijest da zapošljavate

Prvo, napišite opise posla i jasno odredite što tražite – precizni zahtjevi posla često će biti dovoljni da profesionalci saznaju jesu li prikladni. Međutim, uključite poticaje koji će privući vrhunske talente. Na taj način postat ćete magnet za privlačenje kandidata. Na primjer, razmislite o tome što čini posao za vaš posao sjajnim i prenesite to svojim potencijalnim kandidatima. Tada možete pustiti informaciju da zapošljavate, a također postaviti opis posla na svoju web stranicu i na popularna mjesta rada. Mogu vam pri ovome pomoći i društvene mreže koje su danas dobar izvor informacija.

#3 Pojednostavite postupak intervjuiranja

Možete uštedjeti sebi, i svojim kandidatima, puno vremena koristeći moderne procese za razgovor. Umjesto dovlačenja ispitanika do vašeg ureda, pokušajte provesti 10 minuta u FaceTimeu ili Skypeu s njima. Ovo može osigurati listu najboljih kandidata u pola vremena. Odatle možete rezervirati intervjue u drugoj fazi. To je vaša prilika da upoznate svoje najbolje kandidate i odaberete njihovo iskustvo. Kad stignu, budite profesionalni: stižite na vrijeme za njih, postavite zahtjevna pitanja za intervju i upoznajte ih. Jesu li istraživali vaše poslovanje? Jesu li oduševljeni? Hoće li se uklopiti u vaš tim?

#4 Pripremite i testirajte nove zaposlenike

Kada dođe trenutak, napravite izbor i pripremite se za angažiranje vašeg novog člana tima. Pobrinite se da znate kako uspješno zaposliti nove zaposlenike – želite da se vaš novi talentirani profesionalac osjeća kao kod kuće kako bi se mogli smjestiti i raditi na najbolji mogući način. Međutim, ne zaboravite da su loši odabiri zaposlenika uobičajeni u poslovnom svijetu i da probni rokovi postoje s razlogom. Ako zaposlenik ne odgovara vašoj poslovnoj filozofiji, zahvalite mu se, naučite iz svog iskustva i krenite dalje.