shutterstock_1174987561

Logotip je ključan element prepoznatljivosti svake tvrtke, ali pri prvim koracima u svijet biznisa mnogima je nerijetko tek sporedna stvar na umu. To je dijelom razumljivo jer proces otvaranja poduzeća u pravilu podrazumijeva mnogo planiranja i opsežnu “to-do” listu. Međutim, logo ne smijete promatrati kao običnu sitnicu koju ćete riješiti u hodu jer on je ipak temelj vašega vizualnog identiteta i simbol koji vas predstavlja u javnosti. Još uvijek smatrate kako je izrada logotipa manje bitna stavka u cijeloj poduzetničkoj priči? Evo nekoliko razloga koji će vas razuvjeriti i potaknuti da krenete u potragu za dobrim dizajnerom!

Logotip stvara prvi dojam

Logotip je najčešće prvi vizualni element koji privlači pozornost kupaca, ali i potencijalnih partnera i poslovnih suradnika. Zapitajte se i sami što najprije uočite kada se prvi put nađete ispred nekog prodajnog mjesta ili posjećujete nečiju web stranicu? Kvalitetno osmišljen i dizajniran logotip stvara pozitivan dojam u očima korisnika i oni će u konačnici možda željeti saznati nešto više o vašoj tvrtki, proizvodu ili usluzi.

Logotip odražava profesionalnost

Dobar logotip šalje poruku da se svojim poslom bavite ozbiljno i profesionalno, što je posebno važno ako ste tek nedavno pokrenuli svoju poduzetničku priču. A upravo je profesionalni dojam jedan od ključnih faktora koji otvara put prema izgradnji dugotrajnog povjerenja i lojalnosti kupaca.

Logotip vas izdvaja od konkurencije

Uvjereni ste da je vaša tvrtka drukčija od ostalih? Smatrate da imate bolji proizvod od konkurencije? Kvalitetan logotip omogućava vam da izrazite “ono nešto” po čemu ste posebni i osvojite bitku za kupca. Drugim riječima, kreativno korištenje boja, fontova i tipografije te promišljeno pozicioniranje vizualnih elemenata može vas izdvojiti od konkurencije i skrenuti poglede u vašem smjeru.

Po logotipu vas pamte

Odavno je poznato kako ljudski mozak brže i lakše obrađuje vizualne informacije. Kupci možda neće odmah zapamtiti naziv vaše tvrtke, ali upečatljiv logotip zadržat će im se u umu i “probuditi” asocijaciju na vas u onom trenutku kada im zatrebate.

Logotip je nužan za brendiranje

Logotip se koristi na ambalaži, službenoj web stranici, društvenim mrežama, promidžbenim materijalima, posjetnicama… Stoga je pri njegovu dizajniranju i osmišljavanju nužno razmišljati i o tome kako će izgledati na proizvodima te kako će se uklopiti u promidžbene materijale, razne platforme, ali i cjelokupan vizualni identitet poslovanja. Ukratko, logotip je zaštitni znak vaše tvrtke pa se pobrinite za to da imate kvalitetno rješenje.