STEM KAMP “Trokutići 2022

prilika za vaše dijete da se razvija i uči uz kreativnost i tehnologiju

Inovacije su postale dio svakodnevnog života ljudi. STEM edukacija se pokazala kao odličan pristup učenja jer djeci omogućava da sami dođu do zaključka, čineći ih aktivnim sudionicima. STEM radionice su način da djeca nauče kako kritički razmišljati i doći do vlastitih ideja i rješenja. Osiguravaju djeci da se usredotoče na logično razmišljanje i rješavanje problema koji će im pomoći da razviju mentalne navike koje će im biti potrebne za uspjeh u bilo kojem području u životu.

Kritično razmišljanje, logična analiza, istraživanje i učenje temeljeno na projektima koje odmah primjenjuju, ključni su dijelovi STEM obrazovanja. Oni probude znatiželju kod djece, čineći proces učenja zabavnim te će sve što nauče ostati s njima za život. Ovaj način učenja osigurava znanje i praktičnu primjenu bez obzira čime će se baviti jednog dana. STEM potiče djecu na eksperimentiranje, greške i učenje iz vlastitih iskustava kako bi postigli dobre ishode.

 

STEM KAMP “Trokutići 2022” će se odvijati od 27.06-01.07.2022. za uzrast od 1-4 razreda, i od 11.07.-15.07.2022. za uzrast od 5-8 razreda. 

Cijena je 1000 kn s uključenim PDV-om, a cijena s Early bird popustom je 750 kn i traje do 22.06. Za drugo dijete odobravamo popust od 50%. 

Početak radionica za svaku grupu je u 09:00 i traju do 14:00 uz pauzu za užinu i ručak.

 

Opis radionica
UVOD U MICRO:BIT – saznaj kako pokrenuti micro:bit, programirati uz njegove mogućnosti i stvoriti svoj prvi projekt. BBC micro:bit je džepno računalo na kojem možeš naučiti kako softver i hardver funkcioniraju zajedno. Na njemu je zaslon od LED dioda, tipke, senzori i mnoge druge ulazno/izlazne značajke koje se mogu programirati i omogućiti  interakciju s uređajem. U vježbama će se koristiti čitav set senzora koji će se spajati na micro:bit, poput senzora za klimatske uvjete, ispitivanje tla, senzori svjetla i zvuka. Zadaci će se raditi pojedinačno i u grupama, a kompleksnost ovisi o dobi.

UVOD U ELEKTRONIKU Discovery kit za BBC micro:bit odličan je početni paket za elektroniku i programiranje. U paketu se nalazi pet eksperimenata s detaljnim uputama. Nema potrebe za lemljenjem već  se komponente slažu na eksperimentalnu pločicu. Edukacijski set Inventor Kit za micro:bit je idealan način da započnete s programiranjem BBC micro:bita i naučite izrađivati i upravljati elektroničkim sklopovima. Inventor Kit sadrži sve što je potrebno za izradu 10+ zabavnih vježbi, uključujući BBC micro:bit, svjetleće diode, spojne vodove, motor, fotootpornike i kondenzatore.

UVOD U ROBOTIKU – Kitronik :MOVE mini MK2 buggy kit za BBC micro:bit je edukacijski set za zabavan ulazak u robotiku. Kitronik:MOVE mini MK2 je robot s dva kotača u obliku vozila koji se može programirati za različite autonomne aktivnosti, a naprednije vježbe uključuju upravljanje bluetooth aplikacijom ili drugim BBC micro:bitom. U vježbama će se koristiti čitav set dodataka koji se mogu spajati na robota i odvojeno programirati, kao npr buldožer i kiper prikolica.  Najnoviji roboti za kodiranje iz serije LEGO MINDSTORMS 51515 za djecu imaju inteligentni sustav s LED zaslonom veličine 5×5, 6-osovinski žiroskop i zvučnike te snažne motore i precizne senzore. Savršeni su za sve koji žele izraziti i razvijati kreativnost, a usto usvajati vještine iz područja STEM-a nužne u 21. stoljeću. Uz Lego Mindstorm Robot Invetor 51515 djeca usvajaju osnovne vještine u području STEM-a dok kodiraju i igraju se robotima na daljinsko upravljanje i inteligentnim kreacijama koje ispaljuju rakete, dodaju se loptom, voze se i još mnogo toga. LEGO MINDSTORMS služi kao inspiracija LEGO izumiteljima svih dobi za slaganje, kodiranje i upravljanje interaktivnim modelima robota i drugim kreacijama od kocaka, s motorima, senzorima i inteligentnim sustavima. Stvorite nevjerojatne modele, programirajte ih telefonom ili prijenosnim računalom i dovršite složene misije i zabavne aktivnosti. Koristit ćemo Lego robote za rješavanje praktičnih zadataka koristeći programsku okolinu  (ispaljivanje projektila, vožnja u proizvoljnim smjerovima, utrkivanje, prenošenje objekata s jedne na drugu lokaciju, kuglanje).

UNITY  DIZAJN IGARA  – Cilj ove edukacije je upoznati se s UNITY razvojnim okruženjem, steći osnovno razumijevanje prozora i najčešće korištenih elemenata dostupnih u Unity engine-u kako bi lakše mogli nastaviti sa sljedećim tečajevima programiranja. Na ovoj edukaciji  ćemo izgraditi 2D i 3D vizualno okruženje za igru   i napraviti  projekt igre Galactic Warrior. Naučit ćemo postaviti projekt, uvesti pakete i dizajnirati level igrice.

DROP-OFF

Nalazimo se na adresi Velimira Škorpika 7a. Molimo vas da budete svako jutro u 08:45 sati ispred ulaza u Trokut zajedno s vašim djetetom. Član tima Trokuta će vas dočekati na vratima da preuzme dijete, upiše dijete, a zatim uputi dijete u učionu.

SIGURNOST
Cijeli objekt Trokuta, vanjski i unutarnji dio, je pod video nadzornom 24-sata na dan. Glavna vrata s donje strane objekta će biti zaključana kroz cijelo vrijeme kampa. Glavna vrata s gornje strane objekta su pod nadzorom naše recepcionarke. Osim što se u Trokutu poštuju sve epidemiološke mjere, naša učionica ima ugrađene UV lampe koje razbijaju DNA/RNA veze bakterija, virusa i gljivičnih spora, ostavljajući ih nesposobnim za funkcioniranje ili reprodukciju. Dezinfekcija ultraljubičastim (UV-C) svjetiljkama je prirodna, sigurna i 99,9% učinkovita metoda pročišćavanja zraka, površina i vode. Kroz cijeli kamp ćemo također, osim djelatnika Trokuta, imati i studente za ispomoć pažnje na djecu i njihovu sigurnost tijekom kampa kako bi se maksimalno posvetili svakom djetetu.
PREDAVAČ
Ivan Šoda diplomirao je na Veleučilištu u Šibeniku, smjer informatički menadžment. Nakon toga nastavlja dodatno obrazovanje na Cisco akademiji i stječe Cisco CCNA certifikat kao specijalist za računalne mreže. Obavlja posao voditelja informatike u Trokutu. Prethodno radno iskustvo vezano je isključivo za IT sektor, gdje je obavljao poslove unapređenja i održavanja informacijskih sustava i računalnih mreža, uz naglasak na Windows Server radno okruženje i konfiguraciju wireless mreža. Obavljao je i poslove tehničke podrške održavanju kongresa, što je uključivalo napredno korištenje audio i video opreme. Zadužen je za osiguravanje tehničke pomoći i edukaciju drugih zaposlenika o aspektima korištenja informacijsko-komunikacijskih sustava. Zbog stalnih i brzih promjena tehnologije, posebnu pažnju posvećuje praćenju tih promjena, edukaciji i usavršavanju.

Prijava se vrši putem kontakt forme. Za sve dodatne informacije pošaljite mail na adresu edu@trokut.eu