Dječji STEM kamp “Trokutići” je prilika za vaše dijete da se razvija i uči uz kreativnost i tehnologiju

Inovacije su postale dio svakodnevnog života ljudi. STEM edukacija se pokazala kao odličan pristup učenja jer djeci omogućava da sami dođu do zaključka, čineći ih aktivnim sudionicima.

Zašto STEM? Znanost i matematika vode razvoju tehnologije koja se zatim integrira s inženjerstvom kako bi bila korisna u našem životu. STEM radionice su način da djeca nauče kako kritički razmišljati i doći do vlastitih ideja i rješenja. Osiguravaju djeci da se usredotoče na logično razmišljanje i rješavanje problema koji će im pomoći da razviju mentalne navike koje će im biti potrebne za uspjeh u bilo kojem području u životu.

Kritično razmišljanje, logična analiza, istraživanje i učenje temeljeno na projektima koje odmah primjenjuju, ključni su dijelovi STEM obrazovanja. Oni probude znatiželju kod djece, čineći proces učenja zabavnim te će sve što nauče ostati s njima za život. Ovaj način učenja osigurava znanje i praktičnu primjenu bez obzira čime će se baviti jednog dana. STEM potiče djecu na eksperimentiranje, greške i učenje iz vlastitih iskustava kako bi postigli dobre ishode.

 

Omogućite svom djetetu prvi korak u svijet STEM-a već ovo ljeto!

Termin od 05.07.2021. – 09.07.2021. je popunjen te je otvoren novi termin od 12.07.2021. – 16.07.2021. ** SVI  TERMINI SU POPUNJENI!!

Kamp je namijenjen djeci od prvog do četvrtog razreda OŠ. 

Iskoristite priliku i prijavite se čim prije jer Early bird ponuda traje do 01.06.2021., a broj mjesta je ograničen. 

Cijena Early Bird je 750 HRK, dok je nakon 01.06.2021. cijena 1.000 HRK. Popust za drugo dijete iznosi 50%, a u cijene je uključen PDV.

*U cijenu su uključeni ručak (topli obrok + sokić od jabuke ili naranče, voda) i užina (voće, jogurt)

 

Dnevni raspored STEM kampa Trokutići 

 

Opis radionica
UVOD U MICRO:BIT – saznaj kako pokrenuti micro:bit, programirati uz njegove mogućnosti i stvoriti svoj prvi projekt. BBC micro:bit je džepno računalo na kojem možeš naučiti kako softver i hardver funkcioniraju zajedno. Na njemu je zaslon od LED dioda, tipke, senzori i mnoge druge ulazno/izlazne značajke koje se mogu programirati i omogućiti  interakciju s uređajem. Neki od projektata  će se raditi samostalno, neki u timovima.

UVOD U ROBOTIKU – Kitronik :MOVE mini MK2 buggy kit za BBC micro:bit je edukacijski set za zabavan ulazak u robotiku. Kitronik:MOVE mini MK2 je robot s dva kotača u obliku vozila koji se može programirati za različite autonomne aktivnosti, a naprednije vježbe uključuju upravljanje bluetooth aplikacijom ili drugim BBC micro:bitom.

3D MODELIRANJE i 3D PRINTANJE – Autodesk Tinkercad je odličan alat za početak učenja 3D modeliranja.  Jednostavan je za korištenje i kompatibilan sa 3D printerima. Tinkercad je besplatni mrežni program za 3D modeliranje koji radi u web pregledniku, poznat po svojoj jednostavnosti i lakoći uporabe.

SCRATCH GAMING ZONE – Scratch je dinamični vizualni programski jezik prilagođen djeci na kojem se može napraviti animacija (npr igra, video). Pomoću programa Skratch možete programirati svoje interaktivne priče, igre i animacije – i dijeliti svoje projekte s drugim članovima mrežne zajednice. Skratch pomaže mladim ljudima kreativno razmišljati, sustavno razmišljati i međusobno surađivati – bitne vještine za život u 21. stoljeću.

RASPBERRY PI – Raspberry Pi vrlo je jeftino računalo koje radi na Linuxu, ali također nudi skup općenitih ulazno / izlaznih pinova, što vam omogućuje kontrolu elektroničkih komponenata za fizičko računanje i istraživanje Interneta stvari (IoT). U cijelom svijetu ljudi koriste Raspberry Pi za učenje vještina programiranja, izgradnju hardverskih projekata, kućnu automatizaciju.

DROP OFF
Nalazimo se na adresi Velimira Škorpika 7a. Molimo vas da budete svako jutro u 08:45 sati ispred ulaza u Trokut zajedno s vašim djetetom. Član team-a Trokuta će vas dočekati na vratima da preuzme dijete, upiše dijete, izmjeri djetetu tjelesnu temperaturu te ga otpratiti u kupaonicu na pranje ruku, a zatim uputiti dijete u učionu.
SIGURNOST
Cijeli objekt Trokuta, vanjski i unutarnji dio, je pod video nadzornom 24-sata na dan. Glavna vrata s donje strane objekta će biti zaključana kroz cijelo vrijeme kampa. Glavna vrata s gornje strane objekta su pod nadzorom naše recepcionarke. Osim što se u Trokutu poštivaju sve epidemiološke mjere držanje razmaka, nošenje maski, i dezinfekcija ruku pred ulasku u objekt, naša učionica ima ugrađene UV lampe koje razbijaju DNA/RNA veze bakterija, virusa i gljivičnih spora, ostavljajući ih nesposobnim za funkcioniranje ili reprodukciju. Dezinfekcija ultraljubičastim (UV-C) svjetiljkama je prirodna, sigurna i 99,9% učinkovita metoda pročišćavanja zraka, površina i vode.Kroz cijeli kamp ćemo također, osim djelatnika Trokuta, imati i studente za ispomoć pažnje na djecu i njihovu sigurnost tijekom kampa kako bi se maksimalno posvetili svakom djetetu.
PREDAVAČ
Ivan Šoda diplomirao je na Veleučilištu u Šibeniku, smjer informatički menadžment. Nakon toga nastavlja dodatno obrazovanje na Cisco akademiji i stječe Cisco CCNA certifikat kao specijalist za računalne mreže. Obavlja posao voditelja informatike u Trokutu. Prethodno radno iskustvo vezano je isključivo za IT sektor, gdje je obavljao poslove unapređenja i održavanja informacijskih sustava i računalnih mreža, uz naglasak na Windows Server radno okruženje i konfiguraciju wireless mreža. Obavljao je i poslove tehničke podrške održavanju kongresa, što je uključivalo napredno korištenje audio i video opreme.

Ivan je također zadužen za osiguravanje tehničke pomoći i edukaciju drugih zaposlenika o aspektima korištenja informacijsko-komunikacijskih sustava. Zbog stalnih i brzih promjena tehnologije, posebnu pažnju posvećuje praćenju tih promjena, edukaciji i usavršavanju. Najveća radost u životu mu je četverogodišnji sin s kojim voli kvalitetno provoditi vrijeme dok ga kroz igru već i sad podučava o važnosti informatičkog i STEM obrazovanja.